Inleiding Jarno went USA

Het begon in het najaar van 2001 in een kroeg, een plaats waar in het algemeen vele ideeŽn hun oorsprong vinden. Mijn kameraad Leon en ik zaten wat te drinken en op den duur kwam het onderwerp vakantie ter sprake. Beide hadden we nog niet echt veel van de wereld gezien, behalve hetgeen de media ons de huiskamer inbrengen. Daarnaast had geen van ons nog echte plannen. Het idee werd dan ook geboren om gezamenlijk buiten Europa op vakantie te gaan. Maar waar?

Zuid-Amerika werd het in ieder geval niet. Een groot aantal bekenden was daar reeds geweest of was van plan daar binnenkort naar toe te gaan. We wilden geen papegaaiengedrag vertonen. Zuid-Afrika viel ook af. Indien je niet beroofd, verkracht en vermoord wil worden, moet je georganiseerd reizen. Dit zou een te grote inbreuk op onze vrijheid betekenen. Canada stond lang in de belangstelling, maar moest toch het onderspit delven. Het klimaat was niet het meest ideaal in de periode die we in de planning hadden.

Uiteindelijk bleven de Verenigde Staten over. Aanvankelijk was het plan om van de oostkust naar de westkust te rijden. Echter, de oostkust van de VS heeft naast New York, het slagveld van Gettysburg, Amish country en de Niagara Falls weinig te bieden. Dit zou eindeloze autoritten betekenen en hier hadden we geen zin in. Vandaar dat het plan werd gewijzigd en alleen de westkust aangedaan zou worden. Op de volgende pagina's kun je het reisverslag van deze vakantie lezen.

Een deel van de informatie is afkomstig uit de tweede editie van Lonely Planet: California and Nevada. Ter navigatie zijn op elke pagina onder pijlen aangebracht. Met het menu aan de rechterzijde kan snel naar de toeristische trekpleisters geklikt worden. De foto's zijn gemaakt met de digitale camera van Leon. Vanwege de compressie is de kwaliteit niet helemaal top.