Inleiding Slí Uíbh Ráthach

Hoewel Nederland maar niet uit de economische recessie wil komen, konden mijn broer en ik het permitteren om in de zomer van 2004 op vakantie te gaan. Over de bestemming waren we het snel eens; die werd Ierland. Ook over de strekking van de vakantie was er geen discussie, namelijk wandelen met een rugzak. Daar we beide een broertje dood hebben aan georganiseerde vakanties, hebben we zelf alles via internet geregeld.

Zodoende vonden we via internet dat de Kerry Way – in het Iers Slí Uíbh Ráthach – op de Iveragh Peninsula de langst gemarkeerde wandeltocht van het land was. De totale afstand hiervan is ruim 200 km verdeeld over negen loopdagen. Dit leek ons wel wat. Via internet reserveerden we plaatsen in het vliegtuig naar en van Cork en een aantal bed & breakfast’s in de kleinere plaatsen. Voor de rest zouden we het wel zien. Op de volgende pagina's kun je het reisverslag van deze vakantie lezen.

Voor dit verslag is gebruik gemaakt van The Kerry Way Map Guide uitgegeven door Cork Kerry Tourism. Daar de afstanden zoals genoemd in deze routebeschrijving niet naar onze beleving en niet met de schaal van de kaart overeenkomen en daar de kaart op sommige punten ook gedateerd of onjuist is – de kaart was tenminste vijf jaar oud – worden afstanden in dit verslag niet genoemd. Ter navigatie zijn op elke pagina onder pijlen aangebracht. De foto's zijn gemaakt met een digitale camera verkregen via de Postbank, waardoor de kwaliteit niet helemaal top.