Favorieten

Zelf wil ik me niet bestempelen als een groot internetter en ik behoorde dan ook tot een van de laatste Nederlanders die zijn modemverbinding inruilde voor een snelle internetverbinding. Als ik het internet op ga, dan is het veelal voor het vinden van informatie en niet voor het downloaden van muziek- of videobestanden. De onderstaande links hebben dan ook veelal een informatief karakter.

ASN Bank
Voor de duurzame bankier is de ASN Bank een goede keuze. De bank is niet echt geschikt voor het dagelijkse (internet)bankieren, maar wel geschikt om te sparen en te beleggen. Dat duurzaam, ofwel milieubewust en sociaal verantwoord, ondernemen niet per se ten koste van het economisch resultaat hoeft te gaan, blijkt wel uit de rentepercentages en behaalde rendementen.
BŤtavak - BŤtawetenschappen voor middelbare scholieren
Natuurlijk kijk ik ook met enige regelmatig op de site van mijn broer, die betavak.nl geclaimd heeft. De site is ooit opgezet om lesmateriaal voor het vak Algemene Natuurwetenschappen (ANW) online te zetten, maar is inmiddels uitgebreid met allerlei wetenswaardigheden op het gebied van scheikunde, natuurkunde, biologie en wiskunde.
Den Haag - Gemeente Den Haag
Als inwoner van de mooie stad achter de duinen heb je zo nu en dan ook met de gemeente te maken. Een bezoekje aan het stadsdeelkantoor is ook niet alles, dus lang leve het digitale loket. Ook voor bezoekers aan de stad trouwens een aardige startpagina.
De Telefoongids
Hoewel ik na drie jaar woonachtig te zijn in de Haagse regio eindelijk de Telefoongids heb ontvangen, en kort daarop de aantrekkelijke variant van de Gouden Gids, blijft de online versie een uitkomst voor telefoonnummers buiten de regio en voor adressen.
DFT - De FinanciŽle Telegraaf
De rest van de krant zuigt, maar DFT is een van de betere sites om informatie te winnen over aandelen die je reeds in bezit hebt of die je overweegt te kopen. De fora zijn soms gedateerd of gaan nergens over.
Elsevier - Opinie- en nieuwssite Elsevier
Sinds het begin van 2007 ben ik abonnee op het weekblad Elsevier, een opinieblad dat een ander geluid laat horen dan dat van een doorsnee weekblad. Ook online wordt een selectie gemaakt van relevante nieuwsberichten en zijn er diverse columns te vinden. De zeven nieuwsvragen liggen vaak niet voor de hand.
FokSuk - Fokke en Sukke
De eend en kanarie zijn onbetwist mijn striphelden. Bijna elke dag weten de auteurs weer leuk in te springen op de actualiteit. Sinds de pagina onder die van de NRC valt, zijn er wel minder strips online te bewonderen.
Google - Zoekmachine Google
Over 's werelds beste zoekmachine op het internet behoeft niets gezegd te worden. Gebruik je een ander zoekmachine, vergelijk het resultaat van je zoekopdracht met die van Google en je bent verkocht. Daarnaast biedt Google vele andere interessante mogelijkheden. Zal er ooit een einde komen aan de Google bubble?
HTM - Haagse Tram Maatschappij
In de stad kun je je vaak het snelst voortbewegen met de fiets, met de tram of RandstadRail. Hoewel de trams en stadsbussen vrij frequent rijden, willen de tijden en routes nog wel eens wijzigen. Per halte kunnen de vertrekstaten geprint worden.
Marktplaats.nl
De ideale marktplaats voor het kopen of verkopen van de meest uiteenlopende zaken. Advertenties kunnen voor verkopen onder de 200 euro gratis geplaatst worden. Verouderde advertenties worden automatisch verwijderd.
NS - Nederlandse Spoorwegen
De reisplanner van de spoorwegen. De NS zijn zo slecht nog niet. De trein is een goede plek voor ontspanning en is met een 40% kortingskaart vaak goedkoper dan de auto. Vooral als je in de stad moet zijn, scheelt het behoorlijk aan parkeerkosten. Buiten de stad kan het voor- en natransport een probleem zijn.
Nu.nl - Het laatste nieuws eerst
Om even snel de hoogtepunten van het nieuws mee te pikken, is nu.nl een handige site. Overzichtelijk zijn de hoofdlijnen per thema weergegeven en soms voorzien van beeldmateriaal van getuigen. Niveau is vergelijkbaar met de dagbladen Metro en Spits!, dus verwacht geen achtergronden.
Postbank
Internetbankieren is een hele uitkomst. Geen gedoe meer met overschrijvingskaarten, niet meer wachten op je rekeningafschrift, niet meer bellen met de beursorderlijn, maar gewoon alles vanachter je laptop regelen. Zelf zit ik bij de Postbank, waardoor je geen kastje hoeft te hebben om te bankieren.
Radio Veronica
Mijn meest beluisterde radiostation op de 103 in de ether. Radio Veronica claimt de beste eighties and nineties hits te hebben, maar draait ook meer recente muziek of oldies. In de ochtend wakker worden met Patrick Kicken en Jan Papparazzi en 's middags flauwe grappen met Rob van Someren en consorten.
Routenet - Autoreisplanner Routenet
Voor degenen die nog niet dom blindelings het navigatiesysteem in de auto volgen en bij uitval de ANWB moeten bellen. Routenet biedt een aardig betrouwbaar reisplan. In de binnenstad of nieuwbouwwijk blijft het natuurlijk opletten geblazen. Daarnaast willen de reistijden nog wel eens aan de krappe kant zijn.
TV Gids - Televisiegids
In mijn schaarse vrijetijd wil ik ook nog wel eens televisie kijken. De TV Gids online geeft snel overzicht of er nog interessante of leuke programma's op televisie zijn. De komst van de vele televisiezenders is de kwaliteit niet ten goede gekomen, waardoor je alweer snel de rode knopt indrukt en wat anders gaat doen. Met digitale televisie kun je overigens snel een programmaoverzicht te voorschijn toveren.
VID - Verkeersinformatiedienst
Als je dan toch met de auto moet. De VID biedt actuele meldingen met betrekking tot files (lengte en vertraging), omleidingen en waarschuwingen op het hoofdwegennet. Teletekstpagina's en radiobulletins bieden natuurlijk ook uitkomst, even als informatie boven de weg. Ervaring leert dat een file vaak al langer is dan gemeld, of juist al weer opgelost is. Dus niet helemaal betrouwbaar.