Alter ego

Het was in het jaar dat het zonnig boerendorp Hellendoorn, in de volksmond ook wel Heldern genoemd, haar 899-jarige bestaan vierde. Zonnig was het zeker op deze laatste dag van mei. In een huis aan de doorgaande weg van het dorp was een zekere spanning waarneembaar en de hoge temperatuur zorgde voor een extra hoeveelheid zweet. Vader, moeder en hun zoontje van bijna drie zaten in afwachting van de geboorte van het vierde gezinslid. Een meikindje was zeer gewenst, maar nu de laatste dag van deze maand reeds was aangebroken, begon de hoop langzaam te vervloeien.

De dag naderde haar einde. De zon vertoonde reeds tekenen van een spoedige ondergang. En toen, op een moment waar eigenlijk niemand er meer rekening mee had gehouden, braken de weeŽn los en werd er een kindeke geboren op aard. Het kindeke was 51 centimeters lang, woog 3.300 gram en had een piemeltje. En ze noemden hem Jarno.

Bovenstaand heeft misschien wat weg van een begin van een autobiografie. Ik heb echter nog te weinig meegemaakt om een boek vol te schrijven dat een aantal geÔnteresseerden zou trekken. Vandaar dat ik het maar bij een kort overzicht zal houden.